torstai 13. kesäkuuta 2013

Lihasaitio-oireyhtymä :(

No niin. Johan tässä onkin pitkään reenattu ilman vammoja ja vaivoja. Nyt kuitenkin diagnoosina säären etuosan lihasaition ahtauma, ilmeisesti veitsen terällä ollut rasitustila ärtyi TdT:n riekkumisesta, ja lihaksen aineenvaihdunta meni sekaisin. Tästä hyvästä kintussa esiintyi rasituksessa halvaannuttava kipu ja nilkan koukistusliikkeen katoaminen, kun lihas "tukehdutti" itse itsensä ahtaan aitionsa sisälle. Oikea diagnoosi tuli jo toisella lääkärikäynnillä, ensimmäinen reissu yleislääkärille johti päivystyslähetteeseen ja pitkään iltaan Tampereella Acutassa laskimo/valtimoultraan odotellessa. Toisella kertaa lääkäriin Lahdessa Mehiläisen liikuntaklinikalle ja diagnoosi tuli alta aikayksikön. Olipa hienoa käydä lääkärin puheilla, joka todellakin ymmärsi asiani ja vielä vammasta aiheutuvan mielipahan. Hoidoksi 10 kerran lähete fyssarille. 

Fyssarin kanssa kävi yhtä hyvä tuuri, vielä samalle päivälle pääsin Lahden hierojakoulun opettajan käsiteltäväksi eikä siinä ensinnäkään moitteen sanoja säästelty, kun hän katsoi jalkojen yleiskunnon ensin läpi. Kaikki ongelmakohdat sinällään on kyllä olleet itsellänikin tiedossa, mutta että olisin niin jumissa, kuin osoittautui, en ollut uskoa. Lisäksi jatkossa täytyy olla tarkka kenkien sopivuuden kanssa, on kuulemma alttius vaivasenluille :(. No, ensimmäinen kerta käytettiin ongelmallisemman jalan aukaisuun ja lähes tunti meni säären ja pohkeen hierontaan. Tuntui, voin kertoa. Onneksi kuitenkin vaikutti, että lihakset antavat periksi. Pohkeen puolelle syntyi kauniin kirjavat mustelmat. Lisäksi pääsin testaamaan kinesioteippauksia helpottamaan painetta sääriaitiossa (allaolevassa kuvassa säären etupuolen teipit). Kotihoitona tässä vaiheessa lepoa ja kuuma-kylmä-suihkuja.

Toisen kerran kävin tapaamassa fyssaria keskiviikkona, jolloin vasen jalka käytiin uudestaan läpi, joskin se oli onneksi jo huomattavasti paremman tuntuinen fyssarin käsiin ja osa ajasta käytettiinkin jopa pahemmassa jamassa olleen oikean jalan selvittelyyn. Oikea jalka ei ole oirehtinut, mutta olisi kuulemma ollut vain ajan kysymys koska sekin olisi vetänyt itsensä aukeamattomaan jumiin. Jumit aivan samoissa kohdin kuin vasemmassa. Ja jälkeen samanlaiset mustelmat. Tällä kertaa teipit molempiin koipiin ja sekä sääreen että pohkeisiin. Kuuma-kylmä-hoidot jatkuu, pilatesrullalla möyhennystä, venyttelyä ja liikuntaa kivun sallimissa rajoissa eli kivuliaalle alueelle ei saa mennä, sillä se tarkoittaa happivajetta lihaksessa ja takapakkia paranemisessa. Tämä mielessä kesän tavoitteista jäi nyt Jukolan 6. osuus pois ohjelmasta, Venlojen ankkurin käyn suorittamassa vaikka sitten kävellen, jos ei juoksemaan pysty. 

Kinesioteippaus helpottamaan painetta säären etummaisessa lihasaitiossa ja rentouttamaan pohjelihaksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti